بصیرت و جنگ نرم
بــــصــــیــــرتــــ و جــــنــــگــــ نــــرمــــ

مدير كل تبليغات اسلامي استان اردبيل گفت: حماسه عاشورايي نهم ديماه 88 چشم دشمنان اسلام را كور كرد.

حجت الاسلام مهدي ستوده در مصاحبه اي گفت:روز نهم دي ماه 88 يكي از روزهاي مهم و به ياد ماندني در تاريخ انقلاب اسلامي ايران است.

وي گفت: در عاشوراي سال گذشته عده اي از افراد فريب خورده و منحرف با خط و نشان رسانه هاي بيگانه دست به يك اقدام وقيحانه زدند و با شادي و هلهله، حرمت عاشوراي حسيني را شكستند.

ستوده اظهار داشت: ولي فقيه عالم ترين در زمان و بر زمان خويش است. اما متاسفانه برخي خواص ما در سال گذشته از درك صحيح اين امر بازماندند و نتوانستند اين مفاهيم را درك كنند.

مدير كل تبليغات اسلامي ولايت فقيه را به عنوان بزرگ‌ترين سرمايه نظام جمهوري اسلامي نام برد و اظهار داشت: مردم با اين حضور نشان دادند كه همواره در تمامي زمانها در مسير ولايت حركت مي كنند و پايبند به ولايت فقيه به عنوان ركن اساسي انقلاب اسلامي هستند.

وي افزود: از ابتداي شكل‌گيري انقلاب اسلامي ايران استكبار جهاني با توطئه‌هاي گوناگون قصد ضربه زدن به انقلاب را داشتند تا انقلاب از مسير خود منحرف شود و در اين راستا استكبار از افراد و گروه‌هاي مختلف براي ضربه زدن به انقلاب تلاش كردند اما با هوشياري رهبري و مردم تمام اين توطئه‌ها نقش بر آب شد.

منبع: سايت سازمان تبليغات اسلامي استان اردبيل



خبرگزاري فارس: مدير آموزش و پرورش شهريار بر آگاه‌سازي نسل امروز به ويژه دانش‌آموزان از اهداف جنگ نرم و چگونگي مقابله با اين فتنه بزرگ تأكيد كرد. به گزارش خبرگزاري فارس از شهريار به نقل از روابط عمومي آموزش و پرورش شهرستان شهريار، ابوالحسن ماهرويي صبح امروز در نشستي افزود: از آنجايي كه دشمنان كشور به دنبال حمله به تفكرات و مقدسات مردم كشور به ويژه دانش آموزان و جوانان هستند بايد اين قشر از جامعه را براي مبارزه با اهداف شوم آنها آماده كرد.
وي تصريح كرد: آشناسازي دانش‌آموزان با اين راهكارها از جمله مواردي است كه به عهده شوراهاي دانش‌آموزي گذاشته شده و اعضاي شوراي دانش‌آموزي بايد به ترغيب دانش‌آموزان به يادگيري و آشنايي با اهداف شوم دشمنان بپردازند.
ماهرويي همچنين بر توسعه، تحقيق و پژوهش بين دانش آموزان، تأكيد كرد و گفت: دانش‌آموزان مي‌توانند با تحقيق در ارتباط با مسائلي كه هم اكنون در كشور وجود دارد، مانند جنگ نرم، هدفمند كردن يارانه‌ها، عاشورا به نتايج مناسب و كاربردي برسند.
وي افزود: رسيدگي به مشكلات دانش‌آموزان و مدارس و ارتباط بين دانش‌آموزان و مسئولان تنها يكي از وظايف اعضاي شوراها است و ارائه راهكارها و ايده‌هاي جديد نيز بر عهده آنها است.
مديريت آموزش و پرورش شهريار خاطرنشان كرد: شوراهاي دانش‌آموزي بايد با خلاقيت و نوآوري خود به ذهن انگيزي دانش آموزان و آشنايي آنها با مسائل مختلف كمك كنند.
در اين نشست همچنين معاونت پرورشي و تربيت‌بدني آموزش و پرورش و شهريار، با بيان اينكه امسال توجه زيادي به شوراهاي دانش‌آموزي شده و دانش‌آموزان بايد نهايت بهره را از فرصتي كه در اختيارشان قرار داده شده ببرند، ادامه داد: نه تنها آموزش و پرورش بلكه نگاه دولت به شوراها نيز مثبت‌تر از هميشه است.
علي نجفي خطاب به دانش‌آموزان تأكيد كرد: شما دانش‌آموزاني كه به عنوان اعضاي شوراي دانش آموزي فعاليت مي‌كنيد بايد نمونه و الگوي ساير دانش‌آموزان باشيد.
‌وي با اشاره به اهميت تقويت روحيه كتاب خواني بين دانش‌آموزان، خاطرنشان كرد: بيش از 15 هزار جلد كتاب در زمينه مسائل مختلف بين مدارس مختلف توزيع شده و اين اداره همچنان به دنبال تجهيز بيشتر كتابخانه‌ها و جذب دانش‌آموزان به اين بخش است.
نجفي اذعان داشت: شوراهاي دانش‌آموزي بهترين كانال ارتباطي هستند كه مشكلات مدرسه را به گوش مسئولان اداره آموزش و پرورش مي‌رسانند.
وي با بين اينكه دانش‌آموزان بايد نظرات خود را كامل و سنجيده و با يك مطالعه درست و كامل مطرح كنند، تاكيد كرد: مسئولان نيز بيش از پيش گوش شنواي دانش آموزان است و مشكلات آنها را حل و فصل مي‌كنند.
‌در اين جلسه دانش‌آموزان عضو هيئت رئيسه شورا نيز به طرح مشكلات و معضلات تحصيلي خود در مدارس پرداختند و همچنين ايده‌ها و راهكارهاي خود را تشريح كردند.



جمعه 29 بهمن 1389برچسب:, :: 13:14 ::  نويسنده : مبین اسماعیلی

مهر: معاون رئیس جمهور گفت: تاکید و توجه دشمن در عرصه جنگ نرم بر دانش آموزان و جوانان است که در این زمینه سرمایه گذاری کرده است.

حجت الاسلام محمدجواد حاج علی اکبری شامگاه دوشنبه در جمع مشاوران جوان استانداری اصفهان افزود:عرصه جنگ نرم بخش های زیادی را دربر می گیرد که تاکید و تمرکز دشمن در مقابله با ایران در زمینه جنگ نرم متکی بر حوزه فکری، تربیتی و فرهنگی است.

معاون رئیس جمهور اظهار داشت: در حوزه مشاوران جوان تجارب خوبی وجود دارد و انگیزه ها و برنامه‌های زیادی برای ادامه فعالیت این حوزه است.

وی گفت: مدل‌های نابی که انقلاب اسلامی ارائه می‌کند در همه حوزه‌ها پاسخگو است و باید در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی، نظامی و فرهنگی بر طبق مکتب ناب محمدی نظام سازی کرد.

حاج علی اکبری در ادامه سخنان خود یادآور شد: مشاوران جوان در هر مقام و منصبی که هستند با فهم درست، روشن بینی، دقت و در جهت افزایش کیفیت و کمیت کارها را انجام و صحنه کلان را مد نظر قرار دهند.

معاون رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اینکه اکنون بعد از گذشت 31 سال از پیروزی انقلاب اسلامی در یک زمان ممتازی به سر می‌بریم، یادآور شد: شرایطی که در آن زندگی می‌کنیم جزو فرصتهایی است که افراد بسیاری در طول تاریخ آرزوی زندگی در این عصر و مقطع تاریخی را داشتند.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه آنچه از طرف دشمن اتفاق می‌افتد ضد حمله است، تصریح کرد: موفقیت ما در گرو تهاجم است و شکست ما در زمانی است که در موضع انفعال و عقب نشینی باشیم.

وی خاطرنشان کرد: دشمنان با برنامه ریزی‌های دقیق جریان تسلط همه جانبه جهان را در دستور کار خود قرار داده و مطالعات نشان می‌دهد پشت همه این برنامه‌ها پایگاه‌ها‌ی صهیونیستی قرار دارند.



جمعه 29 بهمن 1389برچسب:, :: 13:14 ::  نويسنده : مبین اسماعیلی

اشکال جنگ نرم:

جنگ نرم با اشكال گوناگوني همچون: جنگ رواني، جنگ رايانه اي، جنگ اينترنتي و راه اندازي شبكه هاي راديويي و تلويزيوني اجرا مي شود. از اين رو جنگ نرم مترادف جنگ رواني و يا جنگ اينترنتي نيست بلكه جنگي با ابعاد گسترده تر از آنها است.


جمعه 29 بهمن 1389برچسب:جنگ,نرم,چیست,?,, :: 13:14 ::  نويسنده : مبین اسماعیلی



جنگ نرم

جنگ نرم

جنگ نرم مترادف اصطلاحات بسیاری در علوم سیاسی و نظامی است. در علوم نظامی از واژه هایی مانند جنگ روانی یا عملیات روانی و در علوم سیاسی از واژه هایی چون براندازی نرم، تهدید نرم، انقلاب مخملین و اخیرا به واژه انقلاب رنگین برای تبیین این اصطلاح استفاده می‌شود.

گاهی به جای جنگ از واژه های تهدید یا قدرت نیز استفاده می شود، ولی در نهایت هر دوبه یک مفهوم ختم می شوند. نظریه جنگ نرم طی دهه های اخیر وارد ادبیات سیاسی شده است و "ژوزف نای" از اندیشمندان معاصر معتقد است، مبنای قدرت سخت یا جنگ سخت بر "اجبار" و مبنای قدرت نرم بر "اقناع" است، او برخلاف بعضی از صاحب نظران، اقتصاد و دیپلماسی را در زیرمجموعه قدرت سخت قرار داده و تنها از رسانه بعنوان قدرت نرم نام می‌ برد.

در تمامی اصطلاحات بالا هدف مشترک تحمیل اراده گروهی بر گروه دیگر بدون استفاده از راه های نظامی است. اما از آنجا که در مورد گستردگی و حوزه فعالیت هر کدام اتفاق نظر وجود ندارد؛ اشاره کوتاهی به هر کدام از واژه های مذکور و سابقه تاریخی آنها خواهیم داشت.

مبنای قدرت سخت یا جنگ سخت بر "اجبار" و مبنای قدرت نرم بر "اقناع" است

جنگ روانی، جنگ نرم

جنگ روانی پیشینه ای بسیار طولانی دارد؛ چرا که انسان‌ها برای تحت تأثیر قرار دادن طرف مقابل به شیوه‌ها و ترفندهایی متوسل می‌شدند، اما اصطلاح جنگ روانی در جنگ جهانی دوم در آمریکا و اروپا رواج یافت.

فولر، مورخ و تحلیلگر نظامی بریتانیایی اولین کسی بود که اصطلاح جنگ روانی را در سال 1920 به کار برد. در آن زمان استفاده فولر از واژه جنگ روانی در محافل نظامی و علمی بریتانیا و آمریکا توجه چندانی را به خود جلب نکرد. در ژانویه 1940 با انتشار مقاله ای با عنوان "جنگ روانی و چگونگی به راه اندازی آن" این اصطلاح برای اولین بار وارد ادبیات آمریکا شد. بر این اساس "جنگ روانی را باید استفاده از هر نوع وسیله ای به منظور تاثیر گذاری بر روحیه و رفتار یک گروه با هدف نظامی مشخص معنا کرد". در پایان جنگ جهانی دوم این اصطلاح به "فرهنگ لغت وبستر" وارد شد و بخشی از عبارت پردازی‌های سیاسی و نظامی آن زمان را تشکیل داد.

در سال 1950 یعنی تنها یک‌سال پس از پایان جنگ جهانی دوم "ترومن"، رئیس جمهور وقت آمریکا به منظور کسب آمادگی برای اجرای جنگ‌روانی در کره پروژه‌ای با عنوان "نبرد حقیقت" را با بودجه‌ای معادل 121میلیون دلار تصویب کرد. ارتش آمریکا اداره و ریاست جنگ‌ روانی را به عنوان بخش ستادی ویژه ایجاد کرد و در کنار واحدهای رزمی، واحدهای جنگ‌روانی گسترده‌ای را با استفاده از تجربیات جنگ‌جهانی دوم تشکیل داد. از آن‌زمان تاکنون، سازمان‌ها و واحدهای روانی ـ تبلیغاتی آمریکا با توسعه‌ای روزافزون همواره به عنوان یکی از بازوهای اصلی آن کشور در جنگ و صلح عمل کرده‌اند.

براندازی نرم، تهدید نرم، انقلاب مخملین، انقلاب رنگین

در سال های پایانی جنگ سرد، اولین پروژه براندازی نرم در لهستان و با رهبری "لخ والسا" در جنبش کارگری این کشور در سال 1984 تحقق یافت و با فروپاشی شوروی و یوگسلاوی و چند کشور دیگر اروپای شرقی براندازی نرم به مسئله جدیدی در حوزه قدرت و امنیت تبدیل شد.

نرم افزار خواندن و شمردن

استعمارگران از براندازی حکومت ها در یوگسلاوی، گرجستان، اوکراین، قرقیزستان و امثال آن با عنوان انقلاب های رنگی، به جای واژه خشن جنگ نرم یاد می نمایند.

انقلاب های مخملی یا "انقلاب های رنگی" و "گلی" از شیوه های براندازی نرم است که نوعی دگرگونی و جابجایی قدرت به همراه مبارزه منفی و نافرمانی مدنی را شامل می‌شود. انقلاب های رنگی و مخملی در جوامع پسا کمونیستی در اروپای مرکزی، شرقی و آسیای مرکزی اتفاق افتاد. این واژه برای نخستین بار از سوی "والسلاوهادل" رئیس جمهور پیشین چک که در آن زمان رهبر مخالفان چکسلواکی سابق بود، وارد ادبیات سیاسی شد. مخالفان حکومت در چکسلواکی با انجام سلسله اقدامات مرتبط و زنجیره‌ای در طی یک دوره شش هفته‌ای از 17 نوامبر تا 29 دسامبر 1989 در این کشور موفق به نوعی دگرگونی و جابجایی قدرت شدند. این پدیده سپس به شکل زنجیره‌ای در صربستان طی دو مرحله 1997 - 2000 ، گرجستان 2003 ، اوکراین 2004 و قرقیزستان 2005 ادامه یافت.

به طور کلی اهداف آمریکا از سازماندهی انقلاب های رنگین در کشور‌های هدف را در چارچوب حوزه‌های زیر می‌توان بررسی کرد:

- تسلط بر مناطق ژئوپلتیکی و ژئواستراستژیکی

- کنترل شریان انتقال انرژی و جلوگیری از تسلیحاتی شدن آن

- حذف و یا مهار نظام های مخالف در برابر نظام آمریکا

- ممانعت از ایجاد اتحادیه های نظامی و امنیتی در آسیا، خاورمیانه و آسیای مرکزی

- همسو کردن کشورهای هدف با سیاست های آمریکا

- فرصت سازی اقتصادی برای آمریکا

- مهار بیداری اسلامی

جورج سوروس ، رئیس بنیاد سوروس سرمایه دار بزرگ آمریکایی یا به عبارتی میلیاردر یهودی آمریکایی یکی از معماران اصلی انقلاب مخملین گرجستان در گفتگویی با روزنامه لس آنجلس تایمز اظهار داشت که : تمایل دارد سناریوی گرجستان در کشورهای آسیای مرکزی یعنی تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان و ترکمنستان تکرار شود.

شرکت‌کنندگان انقلاب‌های رنگین اغلب از مقاومت مسالمت‌آمیز با هدف اعتراض‌ علیه دولت‌های غیرهمسو با آمریکا و حمایت از دمکراسی، لیبرالیسم و استقلال ملی استفاده کرده‌اند و معمولاً یک رنگ یا گل خاصی را به عنوان سمبل و نشانه خود برگزیده‌اند. اعتراض‌های صورت گرفته و نقش مهمی که سازمان‌های غیردولتی به ویژه سازمان‌های فعال دانشجویی در سازماندهی مقاومت مسالمت‌آمیز ایفا می‌کنند، این رویدادها را برجسته‌تر نشان می‌دهد.

جنگ روانی پیشینه ای بسیار طولانی دارد؛ چرا که انسان‌ها برای تحت تأثیر قرار دادن طرف مقابل به شیوه‌ها و ترفندهایی متوسل می‌شدند، اما اصطلاح جنگ روانی در جنگ جهانی دوم در آمریکا و اروپا رواج یافت

اهداف اجرایی از جنگ نرم

همان طور که اشاره شد، جنگ روانى جدید عملى سازمان یافته و برنامه ریزى شده پدیده اى همیشگى و پیوسته است که اختصاص به مقطع زمانى خاصى ندارد. با توجه به این مسأله مى توان اهداف جنگ روانى را در یک تقسیم بندى به اهداف سیاسى و اهداف نظامى و در تقسیم بندى دیگر، آن را به اهداف و مقاصد استراتژیکى و مقاصد تاکتیکى تقسیم نمود

با توجه به این که ماهیت اصلى عملیات روانى به اعتراف خود آمریکایى ها عبارت است از تلاش براى تأثیرگذارى بر افکار، احساسات و تمایلات گروه هاى دوست، دشمن یا بى طرف مى توان تا حدودى به برخى از مهمترین اهداف جنگ روانى پى برد:

- تأثیرگذارى شدید بر افکار عمومى جامعه مورد هدف از راه طرح جنگ نرم و با ابزار خبر و اطلاع رسانى هدفمند و کنترل شده که نظام سلطه همواره از این روش براى پیشبرد اهداف خود سود جسته است و البته موفقیت هایى هم در این زمینه داشته است.

- ترساندن از مرگ یا فقر یا قدرت خارجى سرکوبگر و پس از آن دعوت به تسلیم از راه پخش شایعات و دامن زدن به آن براى ایجاد جو بى اعتمادى و ناامنى روانى.

جنگ نرم

- اختلاف افکنى در صفوف مردم و برانگیختن اختلاف میان مقام هاى نظامى و سیاسى کشور مورد نظر در راستاى تجزیه سیاسى کشور.

- اشاعه بذر یأس و نومیدى درمیان مردم و بویژه نسل جوان به منظور بى تفاوت کردن آنها نسبت به کشور خود و تحولات احتمالى آتى.

- کاهش روحیه و کارآیى رزمى ( در زمان جنگ نظامى).

- ایجاد اختلال در سامانه هاى کنترلى و ارتباطى کشور هدف.

- تبلیغات سیاه (با هدف براندازى و آشوب) به وسیله شایعه پراکنى، پخش تصاویر مستهجن ، جوسازى از راه پخش شب نامه ها و ...

- تقویت نارضایتى هاى ملت به دلیل مسائل مذهبى، قومى، سیاسى و اجتماعى نسبت به دولت خود به طورى که در مواقع حساس این نارضایتى ها زمینه تجزیه کشور را فراهم کند.

- تلاش براى بحرانى و حاد نشان دادن اوضاع کشور از راه ارائه اخبار نادرست و نیز تحلیل هاى نادرست و اغراق آمیز که مقام معظم رهبرى نیز در دیدار اخیر اعضاى مجلس خبرگان با ایشان به آن اشاره داشته و آن را در راستاى خط تهاجمى دشمن توصیف کردند.

با توجه به تمام مطالبى که گفته شد، ضرورت مقابله جدى با جنگ روانى دشمن به شیوه هاى سخت افزارى و نرم افزارى بر کسى پوشیده نمى ماند. اما در این میان وحدت استراتژیک تمام نهادهاى کشور براى پاسداشت تمامیت ارضى نیز مقدمه اى لازم براى خنثى کردن جنگ روانى دشمنان است.

قبس زعفرانی

گروه جامعه و ارتباطات

منبع:تبیان

 




به گزارش باشگاه خبری فارس «توانا» به نقل از روابط عمومی سازمان دانش‌آموزی، داوود روستایی قائم‌مقام سازمان دانش آموزی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به انتشار مجموعه کتاب‌های "راه آسمان " از سوی سازمان دانش‌آموزی اظهار داشت: این کتاب‌ها به مناسبت هفته ولایت و بصیرت و با هدف بصیرت‌بخشی و تقویت ولایت‌مداری نوجوانان و جوانان ایران اسلامی و آشنایی آنها با "جنگ نرم " و ترفندهای دشمنان منتشر شده است.
وی افزود: این کتاب‌ها در چهار جلد با عناوین «همچون نم‌نم‌ آفتاب» با موضوع داستان‌های کوتاه از زندگی رهبر معظم انقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، «جدی‌تر از جنگ» با موضوع جنگ نرم و ترفندهای دشمن، «حرف‌های ماندگار» با موضوع آشنایی با 24 مفهوم قرآنی و «زندگی خوش‌مزه است» با موضوع آشنایی با 24 مهارت زندگی از سوی معاونت فعالیت‌های دانش‌آموزی سازمان دانش‌آموزی وزارت آموزش و پرورش در شمارگان 20 هزار جلد منتشر و در میان دانش‌آموزان عضو گروه‌های "پیشتازان " و "فرزانگان " سراسر کشور توزیع شده است.
* دانش‌آموزان باید سفیر قرآن در مدارس باشندبه گزارش توانا، ابوالحسن ماهرویی مدیر آموزش و پرورش شهرستان شهریار در مراسم بازدید از برخی مدارس قرآن این شهرستان با حضور در کلاس‌های آموزش قرآن اظهار داشت: دانش‌آموزان باید آموزه‌های قرآنی را در زندگی خود به‌کار ببندند و رفتار خود را با استفاده از کلام خداوند تصحیح کنند.
وی خطاب به دانش‌آموزان گفت: چنانچه با قرآن انس گرفته و از این نعمت بزرگ الهی بهره‌مند شوید، دانش‌آموزان دیگر نیز با مشاهده تغییرات مثبت در زندگی شما جذب قرآن شده و از وجود آن بهره‌مند می‌شوند.ماهرویی با بیان اینکه تأسیس مدارس قرآنی از توصیه‌های مقام معظم رهبری است که وزیر آموزش و پرورش نیز بر آن تاکید دارد، از تلاش دست‌اندرکاران این طرح به ویژه معاونت پرورشی و تربیت‌بدنی این شهرستان تشکر کرد؛ همچنین بر اساس این گزارش، 55 مدرسه از مدارس شهرستان شهریار به عنوان مدارس قرآن انتخاب شده و کلاس‌های این مدارس در دو بخش "روخوانی " و "مفاهیم قرآنی " برگزار می‌شوند.



درباره وبلاگ

سلام و درود بر شما بازدی کننده گرامی عزیزان این وبلاگ چندین آدرس دارد که به آدرس اصلی یعنیbasirat-softear.loxblog.comمنتهی میشود. شما میتوانید با عضویت در سایت مارو کمک کنید!2 دقیقه وقت نمیگیره. امیدوارم که مارو از نظراتتون بی بهره نسازید. ممنون یاعلی مدد
آخرین مطالب
آرشيو وبلاگ
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان بصیرت و جنگ نرم و آدرس basirat-softwar.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 21
بازدید دیروز : 172
بازدید هفته : 611
بازدید ماه : 604
بازدید کل : 218482
تعداد مطالب : 103
تعداد نظرات : 7
تعداد آنلاین : 1